2008. július 30., szerda

Csepegnek az információk

Ma a munka vége előtt Alex összehívta a csapatot, hogy megossza velünk az új információkat. A legrosszabb hír az volt, hogy jelen állás alapján csak kettő ember mehet, mert annyira csökkent az emberigény. De - mivel nincsen aláírva a szerződés - ezért még bármi lehet, a héten kiderül. Sajnos Döme nem jöhet, mert ő a leggyengébb láncszem. Rám szükség van a tudásom, a tapasztalatom miatt, míg Frigyes a nyelvtudása és diplomatikus képességei miatt szükséges. Még a héten van remény, bár halvány.

Aztán kiderült pár konkrétum is. A város neve, ahova mennénk Bochs. A googlemapson négy ilyen nevű települést találtam, amiből kettő elsőre is lehet a célpont, hiszen a cégnek itt is van kirendeltsége. Jobban megnézve három inkább csak városrész, mint önálló város. Erre majd holnap lesz rákérdezve. Az egyik az Zürichtől északkeletre van, a másik Liechtenstein határa mellett egyből. Hogy a város nevét hogyan kell kiejteni, számomra rejtély...

A megbeszélések alapján minden hétvégén haza lehet utazni, aminek a teljes költségét állják. A kocsis megoldásra azt mondták, hogy kilométerenként fizetnek fél eurót, ha autót használunk. Ez abból a szempontból igencsak jól hangzik, hogy akkor a 900 km-es útra kapunk 450 eurót, tíz literes 100 km-enkénti fogyasztásnál, 2 eurós benzinárnál 180 euróból kihozzuk. Utanként. Meg ha van egy kocsink Svájcban, biztosan tudnánk mire használni hétvégente. A kocsi kérdés kicsit bajos, mert én Mia apjának a kocsiját hajtom. Jó karban lévő aranyos autó, de nem biztos, hogy könnyű szívvel vinném ki Svájcba. Egyrészt, mert nem az enyém. Dömének van saját kocsija, de ha nem jön, akkor a kocsi sem jön. Frigyesnek nincsen kocsija, de van jogsija. Nem vagyok egy Schumacher, hiszen még nem vezetek két éve, de hogy én legyek a legtapasztaltabb sofőr a legtapasztaltabb programozó mellett, az már maga a csúcsok csúcsa..
A kocsikérdésre Alex rávágta, hogy nem probléma ám, mert veszünk céges kocsit, hiszen úgyis kellhet később is. Azért ez tetszett. :)

Kiderült az is, hogy - bár a megrendelőnek annyira nem tetszett - Patrik fog helyettem kimenni 18-ától szeptember második hétvégéjéig - Mia műtétje utáni hétig.

Nincsenek megjegyzések: